Maatschappelijk stage

Iedere scholier krijgt er wel mee te maken: de maatschappelijke stage. Sommige scholieren gaan aan de slag in peuterspeelzalen, verzorgingstehuizen of kinderboerderijen. Maar je kunt natuurlijk ook bij Scouting Taizé terecht! Scoutinggroep Taizé betrekt jongeren van buitenaf graag bij hun activiteiten. Bij ons besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Deze persoonlijke ontwikkeling speelt dan ook een belangrijke rol bij Scouting. Het spelaanbod van de verschillende leeftijdsgroepen sluit goed aan bij de belevingswereld van de kinderen, waardoor ze uitgedaagd worden en veel plezier beleven.

Ontwikkeling

Bij Scouting draait het om uitdaging en plezier! Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. De activiteiten zijn gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Van bever tot roverscout Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. Iedereen kan meedoen aan het Scoutingspel. Al vanaf 5 jaar is een kind welkom bij de Taizé groep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. Iedere speltak speelt zijn spel in een thema. Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind of de jongere.

Scouts zie je in het hele land! Je komt ze tegen in het bos tijdens een opkomst, maar ook bij de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Scouts zijn maatschappelijk zeer actief op allerlei gebieden. Aangezien Scouting wil bijdragen aan de vorming en ontwikkeling van jongeren, biedt de Taizé groep de mogelijkheid een maatschappelijke stage te volgen.

Durf jij de uitdaging aan stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer en school naar Ingrid[at]taizegroep.nl en zij contact met je opnemen