Scouts

Welkom bij de Scouts!

De scouts is een leuke groep jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar. Het is een gecombineerde speltak van Verkenners (de Tjendrawasih-troep) en Gidsen (het Regenboogvendel).

De groep scouts is verdeeld in 3 groepjes of beter gezegd patrouilles. Elke groep heeft een patrouilleleider (PL) en een assistent-patrouilleleider (APL). Dit zijn meestal de wat oudere scouts en te herkennen aan een extra teken op het uniform. Onze patrouilles heten de Valken, de Arenden en de Haviken

Elke scout draagt bij iedere opkomst en bijzondere gelegenheden het scoutsuniform. Dit is een beige blouse met de nodige insignes en een groepsdas.

Wat doen we?
De naam Scout zegt het al, een scout is aan het verkennen, in naam vertaald naar het Nederlands, de enige echte padvinder. Scouts, zijn altijd op zoek naar avontuur. Speur en survivaltochten door het park, vlotten bouwen en uitproberen op de Poldervaart, constructies maken met pionierhout, verschillende spelen zijn maar een paar van de activiteiten die we doen. Scouts leren allemaal nieuwe vaardigheden zoals knopen, pionieren, kaart en kompas en noem maar op. Hiermee zijn ook vaardigheidsinsignes te verdienen die dan weer op het uniform komen.

Kamperen
Af en toe wordt er een gezellig weekendje georganiseerd waar de scouts natuurlijk in tenten slapen. Eens per jaar gaan we op zomerkamp. Meestal verblijven we op een scoutinglabelterrein waar ook andere groepen hun tenten opslaan. Ook hier wordt dus in tenten geslapen. In groepjes worden de tenten opgezet en kampkeukens gebouwd, waar de scouts zelf koken. De fietsen gaan mee, dus een fietstocht zit er altijd wel in en natuurlijk kan ook een wandeltocht niet ontbreken. Verder worden er natuurlijk nog tal van activiteiten georganiseerd, maar is er ook ruimte voor de scouts om zelf hun inbreng te geven. Ze zullen zich dan ook geen moment vervelen en natuurlijk gebeurt dit alles onder toeziend oog van voldoende leiding.

Kom je kennismaken?
Spreekt dit bovenstaande je allemaal wel aan, kom dan gerust een keer kijken. Draai gezellig 4 opkomsten mee. Proef de sfeer, kijk wat we doen en hoe we met elkaar omgaan en als je het leuk vindt beslis je samen met je ouders of lid wil worden van de groep.

Voor verdere vragen kunt u mailen naar scouts[at]taizegroep.nl of gewoon even langskomen op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur.