Welpen

Wat is een Welp?

Een Welp zit in groep 4, 5 of 6 en is tussen de 7 en 11 jaar oud en beleeft iedere week iets spannends en leert grappige dingen samen met andere jongens en meisjes van hun leeftijd. De Welp belooft niet voor niets een goede Welp te zijn: eerlijk, vriendelijk en zet door en zorgt goed voor de natuur.

Welpen spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Spelen in thema

De Welpen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Hati, Kaa en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld. Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de Scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Wat doet een Welp zoal?

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur hebben de Welpen een opkomst in ons clubhuis in het Beatrixpark. Dan worden er leuke spelletjes gedaan waarbij de Welpen uitgedaagd worden. En dan zitten ze niet alleen binnen. Nee, ze gaan er elke week wel even op uit. Er wordt gewerkt aan scoutingvaardigheden waarbij een insigne verdiend wordt die op de Scoutfit komt als teken dat je het gehaald hebt. Kijk maar eens bij de oudste welpen, zij hebben allemaal insignes op hun mouwen. Vraag er maar eens naar!

Kom je kennismaken?
Kennismaken voordat je lid wordt, is belangrijk. In de leeftijdsgroep van de Welpen, jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar, is het belangrijk de sfeer te proeven. Hoe wordt met elkaar omgegaan en vinden we het leuk. Dit weet je niet na een uurtje. Ieder kind dat lid wil worden van de Taizé-groep, mag 4 keer komen kijken. Vind je het leuk, dan beslis jij samen met je ouders of je lid wilt worden van de groep.

Kom je een keer kijken bij onze groep? Vergeet niet dat we graag buiten spelen en is het slim altijd van tevoren te kijken naar de weerverwachtingen. Maar sowieso oude kleren aantrekken en praktische schoenen, want ze kunnen best wel vies worden.

Belangrijk om te weten
Op dit moment is er bij onze Welpen groep een wachtlijst om te komen kijken. Laat het meekijken daardoor zeker niet schieten en meldt uw zoon of dochter wel aan. Zodra er plek is wordt u door de leiding benaderd wanneer er gestart kan worden met de kennismakingen.

Voor verdere vragen kunt u altijd mailen naar welpen[at]taizegroep.nl of kom gezellig langs tijdens en/of voor de opkomst op zaterdagochtend tussen 10 en 12.